dijous, 9 de desembre del 2010

ELS EFECTES DE LES NOVES TECNOLOGIES

Hem trobat un blog on es parlava de les noves tecnologies. Estem completament d'acord amb la opinió de l'autora, tot i que no trobem necessària la total utilitat d'aquestes per a nens tant petits. Al seu blog hi podeu trobar moltes pàgines web que parlen del tema. Fins i tot hi podeu trobar vídeos als seus enllaços. 
El vídeo que hem trobat més interessant és aquest.




 Què penseu vosaltres? Creieu que els efectes de la utilizació de les noves tecnologies són bons o dolents? Esteu d'acord amb el vídeo?



Des del nostre punt de vista hi ha molts efectes positius d'aquesta utilització de les tecnologies com a medi d'aprenentatge, així com també hi ha efectes negatius.


D'una banda creiem que mitjançant aquest ús els nens poden aprendre a llegir, com si tinguessin un llibre de dibuixos al davant. També aprenen mitjançant els jocs, tot i que la major part dels pares no estiguin d'acord amb això. Els jocs d'ordinador són una gran font d'aprenentatge perquè els nens aprenen a jugar en equip, s'esforcen per guanyar. És una manera de motivar-los a aprendre.




 De l'altre creiem que un ús excessiu pot comportar adicció als nens. Aquest és el principal problema, pel qual els pares no estan d'acord en l'ús dels jocs com a mètode de formació dels nens. Han de jugar però sense arribar a un extrem.


Hem de tenir sempre en comte els efectes que pot provocar a la nostra cultura, la qual està avançant cada vegada més. Haurem de ser capaços d'ensenyar als nostres alumnes a utilitzar l'ordinador amb mesura, sense caure en l'adicció i la dependència, ja que tots els extrems són dolents. Una altra cosa que hem de tenir en comte les professores és que també haurem d'aprendre a fer funcionar les noves tecnologies que van sorgint, per tant també podem dir que és un aprenentatge per a nosaltres.

Si voleu obtenir més informació sobre el tema i debatir la vostra opinió heu d'anar al llistat de blocs col·laboratius que podeu veure a la part superior dreta de la pantalla. Heu de clicar a l'apartat que posa "El vídeo a la xarxa".

1 comentari:

  1. Ens ha cridat l'atenció aquesta entrada sobre les noves tecnologies, ja que ens sembla un tema molt interessant actualment. Us convidem a veure l'article que tenim al nostre blog D'Eduteka sobre l'Alfabetització en els Medis. Esperem que us agradi!

    ResponElimina