dilluns, 29 de novembre del 2010

Obesitat Infantil




Si mires aquesta imatge quines preguntes et venen al cap?


Realment existeixen tantes preguntes... Com es possible que un nen d’aquesta edat tingui problemes de pes? Com es pot solucionar? Ha de canviar de dieta?


Clica el següent enllaç i mireu el debat.


En aquesta edat no hihauria d’existir ningun problema de pes, ja que, els infants són joves i saludables. No obstant, aquest problema està present cada cop més a la nostre societat.

Per tant, és important tindre una bona dieta. A continuació presentem alguns consells nutricionals per els nens i adolescents.

CONSELLS NUTRICIONALS PER NENS I ADOLESCENTS

És imprescindible portar una alimentació equilibrada
Una alimentació equilibrada implica una aportació adequada de nutrients a l’organisme, imprescindibles per l’òptim creixement i desenvolupament dels nens i adolescents.

S’han de distribuir els àpats adequadament en cinc ingestes diàries

Esmorzar:En un esmorzar complert s’ha d’incloure làctics, farinacis i fruita. També podem incloure algun aliment proteic (formatge, pernil...).

Mig matí: S’ha de fer una petita ingesta a base de un yogurt o una fruita amb un petit entrepà… que aporti l’energia suficient per aguantar actius fins l’hora de dinar.

Dinar:Tant si es fa a casa o al menjador, s’han de combinar entre quatre i sis grups d’aliments (hidrats de carboni, fruites i verdures, olis i proteïnes) en el dinar. És recomanable utilitzar diferents tècniques culinàries (bullit, al vapor, al forn, a la graella, a la papillot, microones, …) al llarg de la setmana evitant, sempre que es pugui, els fregits.

Berenar: A mitja tarda, coincidint amb l’hora de sortida de l’escola, s’ha de fer una petita ingesta similar a la del mig matí per mantenir l’energia fins l’hora de sopar.


Menjar bé és tot un art. Cal equilibrar bé la quantitat de cada tipus d'aliment i cal educar el gust als aliments que no hem tastat mai.

1 comentari:

  1. Està bé presentar els temes però recordeu que, a banda de temes concrets, el que ens interessa és analitzar el debat en sí, la possible utilitat, qui participa, amb quina freqüència i grau d'aprofundiment de les idees i arguments...

    ResponElimina